+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Horeca EvenTT

31-01-2018

Restaurants en wijnspeciaalzaken kiezen voor kwaliteit

Als importeur van Oostenrijkse wijnen bespeur ik een duidelijke trend, men kiest bewust voor kwaliteit en laat zich graag verrassen. Natuurlijk helpt het aantrekken van de economie. De laatste twee jaar is het aantal restaurants, dat bewust kiest voor onze Oostenrijkse wijnen als arrangementswijn en kaartwijnen flink gegroeid. Datzelfde zien we bij wijnspeciaalzaken en delicatessewinkels, de consument wil kwaliteit voor zijn geld. Waar eerder de prijs bepalend was en bij duurdere wijnen het bekende etiket/naam de doorslag gaf, is de consument nieuwsgierig en op zoek. Oostenrijkse wijnen zijn bij een select wijnpubliek natuurlijk allang "hot" vanwege de puurheid en hoge kwaliteit. Het grote (wijn)publiek kent Oostenrijk niet als wijnland en dat is ook wel logisch. Oostenrijk is een klein wijnland met zo'n 45.000 hectare; Frankrijk heeft ca. 900.000 en Italië 850.000 hectare. Die produceren ruim twntig maal zoveel wijn. En het overgrote deel van de Oostenrijkse wijn wordt in het land zelf genuttigt.

Nieuwsgierig?

 Bezoek onze stand tijdens Horeca EvenTT. 

 

 

 

Webdiensten - Plus Automatisering