+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Merlot Reserve als één van de beste van 2017

12-01-2018

Merlot Reserve 2015 van Salzl als één van de beste van 2017.

 Als importeur sturen we regelmatig wijnen in ter beoordeling, zo ook naar Wijngekken.nl

Drie wijngekken, Chris, Ed en Martin, beoordelen wijnen van slobber tot de top, van supermarkt tot gespecialiseerde imorteurs. Hun onafhankelijke proefnotitie en eindoordeel publiceren ze online. Per jaar proeven deze drie mannen heel veel wijnen  van over de hele wereld. Lees hier het verhaal van Martin Kuhlman, register vinoloog.  

 

Citaat van hun website: 

 

De beste wijnen van 2017 volgens WijnGek Martin

 
Rate this
 

De beste wijnen van 2016Wat zijn voor mij de beste wijnen van 2017. Zoveel mooie wijnen, maar er zijn altijd de beste wijnen die het winnen.

Als één van de de WijnGekken proef ik veel mooie wijnen. Laten we eerlijk zijn, er is geen importeur, wijnhandelaar of chateau-eigenaar die niet zijn beste wijnen instuurt. Slechte wijnen zijn er ook genoeg, maar gek genoeg krijgen wij die zelden te proeven.

Wat zijn de beste wijnen van 2017 volgens WijnGek Martin

 

Wat is eigenlijk een goede wijn?

Wat geeft een wijn zijn kwaliteit. Een niet lekkere wijn kan wel degelijk kwaliteit hebben en zo proeven de mannen van wijngekken.nl ook de wijnen. Wij proeven op kwaliteit en niet op ‘hoe lekker de wijn is’.

Wat maakt de kwaliteit in de wijn

Kwaliteit van een wijn zit in een aantal dingen. De kleur bijvoorbeeld: de kleur is uiteraard gerelateerd aan de druif. Een Pinot Noir met een heel diepe kleur is eigenlijk uitgesloten en dat geldt ook voor de wijnen van de Sangiovese. Pinot Noir en Sangiovese hebben gewoon weinig kleur. De kleur is het minst belangrijke aspect en is maximaal 3 punten
De neus is belangrijk in het wijn proeven en en is 5 punten maximaal waard.
De neus moet complex zijn, diep, vol en komt mooi los in het glas. Dat is in het kort voor de neus. De neus moet overweldigend zijn en je laten snakken naar een slok. Je gaat watertanden en het gevoel om te proeven kan je bijna niet onderdrukken, maar je moet… Je moet de neus beoordelen en punten geven.
Ook geldt dat ook voor de smaak. De body moet vol zijn of mondvullend, een lange afdronk. Mooie complexe tonen. Vaak hebben dit soort wijnen hout vergisting of hout opvoeding gekregen. Hout of barrique geeft complexe tonen en soms hoef je het hout niet eens op te merken en is het toch aanwezig.

Terug naar de beste wijnen van 2017

Een topwijn kan iedere wijnboer in principe maken, mits hij een goed terroir heeft en de capaciteiten die een goede wijnboer moet bezitten. Als geld geen rol speelt dan huur je een top wijnmaker in en die maakt de wijn voor jou. Eitje toch, zou je zeggen.
Klopt eigenlijk wel, maar het is moeilijker om voor weinig geld een goede of topwijn te maken. Sommige dingen in het wijn maken kosten veel geld: arbeidskrachten, barriques, wijngaarden in een dure AOP. Allemaal kosten die je moet doorberekenen. Je bent ondernemer en ondernemers moeten ook leven. Winst moet er gemaakt worden anders ga je failliet

Wat zijn de beste wijnen van 2017 volgens mij

 

De beste wijnen van 2017 ongeacht de prijs

Alleen de kwaliteit telt bij onderstaande wijnen. Duur? Wat is duur, een auto voor je deur die je weinig gebruikt, dat is duur. Een té groot huis met een tophypotheek, dat is duur. Wijn moet je van genieten en topwijnen blijven je je hele leven bij je. Ze gaan onderdeel van je uitmaken en zitten in je genen. Is dat duur dan?

Welke wijnen zijn de beste wijnen van 2017 volgens mij

Salzl Merlot Reserve 2015, Burgenland OostenrijkIk heb drie wijnen uitgekozen die tot de top behoren en nog te bestellen zijn. Ik zet de link neer naar het artikel en eventueel de link naar het verkoopadres. De wijnen staan in willekeurige volgorde en zijn (bijna) niet te vergelijken.

Als eerste is een Bordeaux killer. Een topwijn uit Oostenrijk, een Merlot
Als eerste van de beste wijnen van 2017 noem ik de Salzl Merlot, te bekijken op https://www.wijngekken.nl/2017/11/18/salzl-merlot-reserve-2015-burgenland-oostenrijk/

Ik citeer:

De koningin van Burgenland, zo zie ik deze schoonheid. Een Merlot waar Pomerol jaloers op kan zijn. Alles zit erin: net genoeg hout, rijp en zuiver fruit en veel complexe tonen (je proeft de geselecteerde druiven), een zeer mooie body en een fantastische afdronk. Nu al heerlijk, maar over 6 jaar misschien nog wel beter. Zeker een kandidaat voor de beste wijn van het jaar

Te bestellen op https://dekeldervandeconingh.nl/rode-wijnen/merlot-reserve-2015-salzl.html

 

Einde citaat

—–

Webdiensten - Plus Automatisering