Wijn uit Oostenrijk

Wij importeren en verkopen uitsluitend Oostenrijkse wijn vanuit pure passie. Al onze Oostenrijkse wijnen, variërend van droge witte wijnen, rosé, rode wijn en dessertwijn, worden door onszelf geselecteerd uit het assortiment van onze wijnmakers in Burgenland, Oostenrijk. 

Door de meer dan 30 jaar ervaring met de wijnen uit het unieke wijnbouwgebied - Neusiedlersee - en kennis uitwisseling in al die jaren met wijnmakers en locale wijnvrienden, zijn we in staat om onze klanten te bedienen met mooie karaktervolle wijnen. Vele wijnen zijn gemaakt van typische Oostenrijkse druivenrassen als Grüner Veltliner, Welschriesling en Sämling voor de witte wijnen. Blaufränkisch, Zweigelt en St. Laurent zijn de Oostenrijkse blauwe druivenrassen, die naast Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah worden verbouwd voor de rosées en rode wijnen.

Het wijnbouwgebied Neusiedlersee ligt in Burgenland, in het oosten van Oostenrijk ca. 60 km onder de hoofdstad Wenen, tegen de Hongaarse grens. Het staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst als natuurgebied en kenmerkt zich door zijn vlakke landschap aan de oost oever van het grootste steppenmeer (ca. 250 km2) van West Europa. Het klimaat is meditairaan, hete zomers - met gemiddeld 2000 zonuren per jaar, stabiel herfstweer en milde winters en vormt samen met het vocht van het meer een ideale basis voor het maken van geweldige wijnen. Dit gebied is naast Sauterne en Tockai wereldberoemd om haar dessertwijnen. 

De Kelder van de Coningh tracht uit alle mooie wijnen van onze wijnmakers, een brede selectie aan te bieden. Dat wil zeggen, we hebben van een druivenras veelal meerdere soorten wijn; dit varieert van droog, halfdroog, zoet tot edel zoete dessertwijn.
 

Onze klanten weten de kwaliteit van onze wijn te waarderen, Als u vraagt of we ook goedkope wijn leveren of exclusieve wijn? Ja en nee, kwaliteit heeft een prijs. Exclusieve wijn misschien, want we leveren geen wijn aan de grote winkelketens. Wel zijn we ervan overtuigd, dat u met Oostenrijkse wijn van ons de beste wijn koopt qua prijs-kwaliteit.    

De Kelder van de Coningh is een online wijnwinkel, we hebben geen fysieke wijnwinkel of slijterij. In overleg kunt u bij ons uw wijn bestelling af komen halen. 

Bij ons vindt u alleen maar Oostenrijkse wijnen, zorgvuldig geselecteerd op druif, vinificatie en geur- en smaakbeleving. 

 

Mag ik u uitnodigen voor een kijkje in onze WEBSHOP ?