Over Ons

Over Ons

Sinds ik mijn vrouw leerde kennen in de 70-er jaren ben ik bekend met het Oostenrijkse wijnbouwgebied Neusiedlersee in het Oosten van Oostenrijk. In die tijd hebben we regelmatig geholpen met afvullen, etiketteren, etc., in de wijnkelder van Hildegard Lentsch, de moeder van één van onze huidige wijnmakers, Franz Lentsch. 

Sinds 2001 staat de Neusiedlersee op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Persoonlijk kennen we dit deel van Oostenrijk als onze broekzak, hebben passie voor de natuur en de cultuur. Ook prijzen we ons gelukkig met de vele locale vrienden en we spreken hun dialect. Met onze eigen wijnmakers maar ook met andere heb ik sinds de start van mijn bedrijf eind 2010 intensieve contacten. Door alleen Oostenrijkse wijnen te importeren kan ik me helemaal focussen op dit unieke wijnbouwgebied - Neusiedlersee.

Onze wijnmakers maken kwaliteits- en "Prädikatsweine" en dat volgens één van de strengste wijnwetten ter wereld. Ook behoren ze al vele jaren tot de top in Oostenrijk en behalen ook internationaal regelmatig mooie prijzen. Tijdens de Austrian Wine Challenge 2012 - de grootste blindproeverij ter wereld - hebben onze wijnmakers maar liefst 4 van de 38 ereprijzen (Category Winner) in de wacht gesleept.  

 

Het is onze missie om wijnen uit dit unieke Oostenrijkse wijngebied naar Nederland te brengen en mensen tegen een betaalbare prijs te verrassen met wat de natuur voor moois te bieden heeft

 

Tijdens een wijnproeverij bij u thuis of op locatie laten we u graag kennis maken met een selectie van onze wijnen.  

Onze wijnen kunt u in onze webshop online kopen, u kunt van ze genieten in enkele restaurants en aanschaffen bij een groeiend aantal wijnspeciaalzaken. Wij leveren niet aan grootwinkelbedrijven. 

 

 

Jan Veldhoen, eigenaar met passie