+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Ons assortiment

Product filters

Druif
Geur & smaak
Rijping
Oogstjaar
Prijsklasse
Drinken of bewaren
Reset filter

Rode wijnen uit Oostenrijk

Oostenrijk is bekend om haar witte wijnen vanwege de vele marketing aandacht voor dé Oostenrijkse druif, de Grüner Veltliner, daar hebben we dan ook meerdere van. Uit Burgenland, maar ook uit Krem. De wijnhuizen in Burgenland die De Kelder van de Conigh geselecteerd heeft, produceren echter vooral rode wijnen. Naast de toegankelijke rode wijnen biedt De Kelder van de Coningh ook zeer krachtige, complexe rode wijnen aan die internationaal aan de top staan.

Oostenrijkse rode wijnen van De Kelder van de Coningh

Burgenland heeft een oppervlakte van ca. 13.000 ha aan wijnbouw en kent meerdere wijnbouwgebieden. De Kelder van de Coningh selecteert haar rode wijnen grotendeels uit het gebied Neusiedlersee en deels uit Midden-Burgenland.  Het verschil in bodemgesteldheid bepaalt uiteraard voor een deel hoe de wijn zal smaken, de wijnmaker legt uiteindelijk in de kelder zijn eigen en unieke stempel op de rode wijn. Om die reden biedt De Kelder van de Coningh Oostenrijkse rode wijnen aan van verschillende wijnhuizen uit deze regio. De strakke droge rode wijn is veelal gerijpt op rvs-tank. Voor de mooiere druiventrossen kiest de wijnmaker veelal voor een robuuste rode wijn en laat deze dan vele maanden, soms meer dan een jaar rijpen op eikenhouten vaten.

De rode wijnen van De Kelder van de Coningh zijn gemaakt van de drie Oostenrijkse blauwe druivenrassen St. Laurent, Blaufränkisch en Zweigelt. Deze laatste druif is een kruising van de St. Laurent - en de Blaufränkische druif. Daarnaast biedt De Kelder van de Coningh ook een collectie wijnen vanuit Burgenland die gemaakt zijn van internationale druivenrassen zoals de Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en de Syrah.

In de webshop vindt u zowel Oostenrijkse cepage-wijnen (wijn van één ras) als ook mooie cuvées (blend van meerdere druivenrassen) uit Oostenrijk. 

Webdiensten - Plus Automatisering