+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Ons assortiment

Product filters

Druif
Geur & smaak
Rijping
Oogstjaar
Prijsklasse
Drinken of bewaren
Reset filter

Rosé wijnen uit Oostenrijk

Rosé wijnen uit Oostenrijk worden gemaakt van blauwe druiven. Waardoor krijgt de rosé wijn dan een zachtroze tint en is deze niet rood of wit van kleur? Dat komt door de productiewijze van rosé. Kort na het kneuzen van de blauwe druiven worden deze geperst en worden de schillen en druivenpitjes van het sap gescheiden. De roze kleur van de rosé wijn komt dus van de natuurlijke kleurstof in de schil van de blauwe druiven. Hoe langer er contact is tussen sap en schil van de druif, des te roder het sap kleurt. De kleur van een rosé wijn is daarbij overigens niet bepalend voor de smaak van de wijn. Een zalmkleurige rosé hoeft bepaald niet zoeter te zijn dan een bleker getinte rosé, de zogenaamde ‘gris’.  

NB Wanneer blauwe druiven direct geperst worden, dus zonder deze eerst te kneuzen, dan ontstaat een witte wijn van blauwe druiven; de Blanc de noir. Het karakter van deze witte wijn verschilt van de andere witte wijnen onder andere doordat ze tannine bevatten.

Oostenrijkse rosé wijnen van De Kelder van de Coningh

De druivenrassen die voor de Oostenrijkse rosé wijnen van De Kelder van de Coningh worden gebruikt zijn de Blaufränkische druiven, de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en de Zweigelt. De rosé wijn doet het met name goed bij lichte gerechten zoals salades of een zomerse barbecue. Rosé uit Oostenrijk is echter ook heerlijk als aperitief.

Webdiensten - Plus Automatisering