+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Ons assortiment

Product filters

Druif
Geur & smaak
Rijping
Oogstjaar
Prijsklasse
Drinken of bewaren
Reset filter

Seegut Lentsch - Podersdorf

Seegut Lentsch - Podersdorf

Seegut Lentsch - Podersdorf am See

Wijnmaker Franz Lentsch is de tweede generatie, als zoon is hij op jonge leeftijd al in het bedrijf gekomen en Franz heeft zich ontwikkeld tot een TOP winzer. Veelvoudig Landessieger in Burgenland met zijn Burgundersoorten. Chardonnay en Weissburgunder, zo elegant en soortspecifiek, geen wonder dat kenners zijn wijnen prevaleren. Sinds 2015 is ook zoon Markus wijnmaker op het wijngoed Lentsch en in 2018 is ook zoon Tomas werkzaam in dit mooie familiebedrijf. .  

De stijl van Franz is om zoveel mogelijk "Frucht" in de wijn te krijgen. Bij de rode wijnen is rijping op hout zeer decent op de achtergrond merkbaar, het sappige fruit is steeds op de voorgrond. De meeste rode wijnen van Lentsch zijn gesloten, vragen om veel zuurstof om zich volledig te geven. Markus heeft als jongeman veel in de wijnwereld gezien en brengt naast de bekende wijnen ook nieuwe, veel belovende wijnen met een eigen touch. Markus scoort internationaal goed met zijn wijnen.    

Witte druivensoorten van dit wijngoed zijn Grüner Veltliner, Weissburgunder, Grauburgunder, Welschriesling, Sämling 88 / Scheurebe. Hiervan wordt veelal droge, maar ook mooie halfdroge en dessertwijn gemaakt. In 2012 is de dessertwijn Sämling88 Spätlese 2011 uitgeroepen tot de beste tijdens de grootste blind proeverij ter wereld, AWC in Wenen. 
Alle rode wijnen van dit wijnhuis zijn gemaakt van de Oostenrijkse blauwe druivenrassen Zweigelt, Blaufränkisch, St. Laurent, Cabernet Franc. 

Het paradepaardje van Weingut Lentsch is Remanenz, een blend/cuvée van de drie Oostenrijkse blauwedruivenrassen Blaufränkisch, Zweigelt en Sankt Laurent. En de laatste jaren komen de wijnen van Markus Lentsch ook zeer goed aan, denk aan de Grauburgunder rreserve en de Cabernet Franc. 

 


Webdiensten - Plus Automatisering