Waarom ik alleen Oostenrijkse wijnen importeer
Sinds de 70-er jaren ben ik bekend met het Oostenrijkse Burgenland, wijnbouwgebied Neusiedlersee in het Oosten van Oostenrijk in het bijzonder. In Podersdorf am See heb ik regelmatig helpen afvullen, etiketteren, etc., in de wijnkelder van Hildegard Lentsch, het huidige Seegut Lentsch en haar zoon Franz. Daar is de basis gelegd voor mijn bedrijf De Kelder van de Coningh, dat ik in 2010 ben gestart. Vele jaren heb ik puur Burgenland wijnen geïmporteerd, maar heb steeds andere wijnmakers gevolgd. Op wijnbeurzen als Prowein in Düsseldorf en VieVinum in Wenen heb ik een aantal jaar wijnen van Weinrieder geproefd. Sinds 2020 importeer ik meerdere van Weinrieder uit het Weinviertel.
Onze wijnmakers maken kwaliteitswijn en zgn. “Prädikatswein” en dat allemaal volgens één van de strengste wijnwetten ter wereld. Onze wijnhuizen behoren ze al vele jaren tot de top van Oostenrijk en hoewel Oostenrijk een klein wijnland is maken ze ontzettend mooie wijnen. Er zijn vele wijnen te koop van over de hele wereld, ik ben gegrepen door de zuiverheid van de Oostenrijkse wijn.
Ik nodig u graag uit te proeven en zelf te ervaren, waarom ik zo gepassioneerd ben van Oostenrijkse wijnen.
Jan Veldhoen, eigenaar