+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Weetjes


Waarom ik Oostenrijkse wijnen importeer

Sinds de 70-er jaren ben ik bekend met het Oostenrijkse Burgenland, wijnbouwgebied Neusiedlersee in het Oosten van Oostenrijk. In Podersdorf am See heb ik regelmatig helpen afvullen, etiketteren, etc., in de wijnkelder van Hildegard Lentsch en zoon Franz. Daar is de basis gelegd voor mijn bedrijf - De Kelder van de Coningh - dat ik in 2010 ben gestart. Vele jaren heb ik puur Burgenland wijnen geïmporteeerd, vanaf 2019 ook enkele mooie wijnen uit Krems aan de Donau.

Sinds 2001 staat de Neusiedlersee op de werelderfgoed lijst van UNESCO, ik ken dit deel van Oostenrijk als mijn broekzak, passie voor de natuur, de cultuur en de manier van leven. In ruim 40 jaar Burgenland heb ik er vele locale vrienden en spreek hun dialect. Met onze eigen wijnmakers maar ook met andere heb ik sinds de start van mijn bedrijf eind 2010 intensieve contacten. Twee tot vier maal per jaar bezoek ik hen. Door alleen Oostenrijkse wijnen te importeren kan ik me helemaal focussen op de "sunny side of Austria", Burgenland en in het bijzonder Neusiedlersee en Krems.

Onze wijnmakers maken kwaliteits- en "Prädikatsweine" en dat volgens één van de strengste wijnwetten ter wereld. Ook behoren ze al vele jaren tot de top in Oostenrijk en behalen ook internationaal regelmatig mooie prijzen.

Regelmatig wordt ik gevraagd een proeverij te verzorgen bij mensen tthuis maar ook wijn-spijs proeverijen bij één van de restaurants waar ik wijn lever. Op die manier kunt ik u informeel kennis maken met een selectie van onze wijnen.  

Onze wijnen kunt u in onze webshop online kopen, u kunt van ze genieten in enkele restaurants en aanschaffen bij een groeiend aantal wijnspeciaalzaken. Wij leveren niet aan grootwinkelbedrijven. 

 

Jan Veldhoen, eigenaar vol met passie 

Webdiensten - Plus Automatisering