+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Weetjes


Waarom ik Oostenrijkse wijnen importeer

Sinds ik mijn vrouw leerde kennen in de 70-er jaren ben ik bekend met het Oostenrijkse Burgenland, wijnbouwgebied Neusiedlersee in het Oosten van Oostenrijk. In de eerste jaren hebben we in Podersdorf am See regelmatig geholpen met afvullen, etiketteren, etc., in de wijnkelder van Hildegard Lentsch, de moeder van één van onze huidige wijnmakers Franz & Elisabeth Lentsch. 

Sinds 2001 staat de Neusiedlersee op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Persoonlijk kennen we dit deel van Oostenrijk als onze broekzak, hebben passie voor de natuur, de cultuur en de manier van leven. Ook prijzen we ons gelukkig met de vele locale vrienden en spreken hun dialect. Met onze eigen wijnmakers maar ook met andere heb ik sinds de start van mijn bedrijf eind 2010 intensieve contacten. Twee tot vier maal per jaar bezoek ik hen. Door alleen Oostenrijkse wijnen te importeren kan ik me helemaal focussen op de "sunny side of Austria", Burgenland en in het bijzonder Neusiedlersee.

Onze wijnmakers maken kwaliteits- en "Prädikatsweine" en dat volgens één van de strengste wijnwetten ter wereld. Ook behoren ze al vele jaren tot de top in Oostenrijk en behalen ook internationaal regelmatig mooie prijzen. Tijdens de Austrian Wine Challenge 2012 - de grootste blindproeverij ter wereld - hebben onze wijnmakers maar liefst 4 van de 38 ereprijzen (Category Winner) in de wacht gesleept.  

 

Het is onze missie om wijnen uit Burgenland - Oostenrijk naar Nederland te brengen en mensen tegen een betaalbare prijs te verrassen met wat de natuur voor moois te bieden heeft. 

 

Tijdens een wijnproeverij bij u thuis of op locatie laten we u graag kennis maken met een selectie van onze wijnen.  

Onze wijnen kunt u in onze webshop online kopen, u kunt van ze genieten in enkele restaurants en aanschaffen bij een groeiend aantal wijnspeciaalzaken. Wij leveren niet aan grootwinkelbedrijven. 

 

 

Jan Veldhoen, eigenaar vol met passie 

Webdiensten - Plus Automatisering