+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Ons assortiment

Product filters

Druif
Geur & smaak
Rijping
Oogstjaar
Prijsklasse
Drinken of bewaren
Reset filter

Witte wijnen uit Oostenrijk

 

Alle witte wijnen van De Kelder van de Coningh zijn afkomstig uit Burgenland, de zonnige oostzijde van Oostenrijk. Dankzij de vele zonuren in dit gebied, zijn deze wijnen zeer vol en aromatisch van smaak. Hieronder vindt u de witte wijnen die door De Kelder van de Coningh zijn geselecteerd en worden geïmporteerd. Iedere wijn is uitgebreid beschreven, inclusief proefnotitie, serveertips en wijn-spijs suggesties. 

Informatie over de witte wijnen van De Kelder van de Coningh:

De meest voorkomende witte druivenrassen waarvan de witte Oostenrijkse wijnen zijn gemaakt zijn de bekende Grüner Veltliner, Welschriesling, Weißburgunder/Pinot Blanc, Chardonnay, Sämling/Scheurebe en de Grauburgunder/Pinot Gris. De meeste witte wijnen van De Kelder van de Coningh zijn op RVS-tank gerijpt, dat maakt ze fris en fruitig en uitstekend te combineren met diverse snacks en gerechten.

De Kelder van de Coningh heeft ook wijnen uit Oostenrijk geselecteerd die (deels) op houten vaten zijn gerijpt. Soms op groot vat (500-5000 liter) maar tegenwoordig meestal op klein vat (225-250 liter). Houtrijping geeft (lichte) vanille en karamel tonen mee aan de wijn. Een nieuw vat geeft hiervan meer mee aan de wijn dan een gebruikt vat. Hierdoor kunnen de wijnen dus onderling ook weer van karakter verschillen.

Onderaan treft u onze witte dessertwijnen aan. Elegant met mooi zoet-zure tonen en zeer geschikt als afsluiting van een mooie maaltijd of bij het dessert.

Webdiensten - Plus Automatisering