+31 653 89 82 84 info@dekeldervandeconingh.nl

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Verras uw vrienden, buren, collega's, familie met een professioneel verzorgde wijnproeverij

Wijnproeverij bij u thuis of op locatie door De Kelder van de Coningh

NB sinds juni 2020 organiseren we zo nu en dan een wijn en spijs proeverij in onze tuin in Gieten. Voor meer informatie klik op PROEFTUIN

 

 

Heeft u iets te vieren of wilt u met vrienden, buren of collega’s kennismaken met mooie Oostenrijkse wijnen? De Kelder van de Coningh verzorgt graag een professionele en informatieve wijnproeverij bij u thuis, of op een door u gekozen locatie.

Wijnproeven met familie, vrienden, collega’s of de buurt

Bent u op zoek naar een leuke en ontspannende middag of avond met familie, vrienden, collega’s of de buurt? Overweeg dan een wijnproeverij aan huis of op een door u aangewezen locatie met onze Oostenrijkse kwaliteitswijnen uit Burgenland. Voor velen is Oostenrijk nog een onbekend wijnland en toch komen daar uitstekende kwaliteitswijnen vandaan, met een verrassende, volle smaak. Een wijnproeverij georganiseerd door De Kelder van de Coningh zal daarom voor alle deelnemers niet alleen ontspannend, maar zeker ook verrassend én leerzaam zijn.

Jan Veldhoen van De Kelder van de Coningh verzorgt uw wijnproeverij thuis

Graag stel ik me even voor: Jan Veldhoen van De Kelder van de Coningh uit Gieten (Drenthe). Importeur van Oostenrijkse wijnen uit Burgenland, het zonrijke gebied ten zuiden van Wenen. Ik kom al bijna 40 jaar in dit wijngebied in Oostenrijk en weet daardoor inmiddels veel over de wijnen en de wijnmakers uit dit gebied te vertellen. Afhankelijk van uw wensen en ideeën neem ik de deelnemers van de wijnproeverij gedurende 2,5 uur mee op een wijnreis over geuren, smaak en beleving.

Ik vertel iets over het proeven van wijn, de manier om verschillende geuren te benoemen, de smaken en ook over wijn en spijs combinaties. Dit alles doe ik vanuit mijn passie en kennis van Oostenrijkse wijnen uit Burgenland en met name uit het wijnbouwgebied Neusiedlersee. 

Wat kunt u verwachten van een wijnproeverij van De Kelder van de Coningh?

 

De wijn

U hoeft zelf niets te regelen ten aanzien van de aankoop en (gekoelde) opslag van de wijn. Vooraf bespreek ik met u het thema: een proeverij met bijvoorbeeld een variatie in wit, rosé en rood of bijvoorbeeld alleen verschillende rode wijnen. In principe is alles mogelijk, vaak hangt het ook af van het seizoen. Graag bespreek ik met u welke 8 verschillende wijnen geproefd gaan worden (kleine proefhoeveelheden per wijn per persoon). Ter afsluiting van de wijnproeverij raad ik vaak aan één of meerdere mooie dessertwijnen te laten proeven. Het wijnbouwgebied Neusiedlersee, waar de meeste van mijn wijnen vandaan komen, is evenals Sauterne en Tockaj wereldberoemd om zijn "Süßes Gold". Bijna iedere wijnliefhebber en deelnemer aan onze wijnproeverij wordt helemaal blij van deze wijnen, omdat ze een juiste frisheid hebben, niet vervelend zoet zijn en lekker “lang blijven hangen”

Hapjes en drankjes

Om wijnen goed te kunnen beoordelen is het verstandig om wit (stok)brood tussendoor te eten. Zelf neem ik altijd soepstengels mee voor de deelnemers. Het maakt de mond mooi schoon. Mocht u echter andere hapjes, een stokbroodje met een tapenade of een kaasje erbij of na afloop wensen, dan kunt u dit uiteraard zelf toevoegen. Indien gewenst kan ik u uiteraard van advies dienen wat goed past bij de wijnen die ik zal laten proeven. 

Blind proeven

De deelnemers zullen de wijn “blind proeven”. Dat wil zeggen dat er een hoesje over de wijnflessen komt en men een kleine hoeveelheid wijn kan proeven.* Het smaakverschil tussen de diverse proefwijnen zal voldoende groot zijn. Tijdens de wijnproeverij kruist de deelnemer de wijnbeschrijving aan waarvan hij/zij denkt dat het de juiste is. Tevens laat ik de wijnproevers één van de rode wijnen zowel “on-gedecanteerd” als “gedecanteerd” proeven.

De ervaring heeft geleerd dat zelfs “niet-wijndrinkers” in discussie gaan over wat men ruikt, proeft, ervaart aan smaak. Aan het einde van de wijnproeverij wordt degene met de meeste juiste wijnkeuzes tot “Wijnkoning(in)” uitgeroepen en krijgt van mij een flesje wijn mee naar huis.

De Bob

Tijdens de proeverij worden kleine hoeveelheden per wijn, per persoon geschonken. Hierdoor is de wijnproeverij ook geschikt voor ‘de Bob’ onder de deelnemers.

Glaswerk en ‘de afwas’:

Het glaswerk, spuugbakjes en waterkaraffen neem ik mee. Na afloop neem ik al het glaswerk vuil mee retour. Ik adviseer wel om een eettafel of bar vrij te maken waarop u een tafelkleed legt tegen eventuele kringen.

Aantal deelnemers:

De wijnproeverij is gebaseerd op 1 tot 18 deelnemers. Meer deelnemers en duurdere wijnen zijn mogelijk.

Prijs voor een wijnproeverij op locatie door De Kelder van de Coningh van 2,5 uur:

De aanvangsprijs van een geheel verzorgde wijnproeverij op locatie van 2,5 uur, is gebaseerd op 1 tot 18 deelnemers. Tijdens de wijnproeverij kan iedereen kleine hoeveelheden van de zes verschillende wijnen en twee dessertwijnen uit Oostenrijkse proeven.

De aanvangsprijs voor maximaal 18 deelnemers is € 220*. Bij deelname van 18 personen is dit € 12,22 p.p. en bij bijvoorbeeld 16 deelnemers komt op € 13,75 p.p..

Meer deelnemers?

Bij elke extra 1-18 deelnemers zullen de totale kosten verhoogd worden met € 120. Bij bijvoorbeeld 25 deelnemers betaalt u dan in totaal € 340, ofwel € 13,60 per persoon.

Duurdere wijnen proeven?

Alle Oostenrijkse wijnen die tijdens de proeverij geschonken worden zijn van hoge kwaliteit. Wenst u (een) duurdere, exclusieve wijn uit het assortiment van De Kelder van de Coningh te laten proeven, dan is dat uiteraard mogelijk. Graag maak ik hiervoor een offerte op maat.

Hoe kunt u een Oostenrijkse wijnproeverij op locatie aanvragen?

Heeft u interesse in een gezellige en leerzame Oostenrijkse wijnproeverij van De Kelder van de Coningh en smaakt dit naar meer? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

U kunt uw gegevens, het aantal deelnemers en de gewenste datum, tijdstip en locatie mailen naar wijn@dekeldervandeconingh.nl of bellen naar 0653898284. 

 

Graag wil ik ook u verrassen met mooie wijnen uit Oostenrijk,

Jan Veldhoen – wijnimporteur met pure passie

 

* In de aanvangsprijs voor de proeverij zijn begrepen: de kosten van de door de Kelder van de Coningh voorgestelde proefwijnen voor maximaal 18 personen; de kosten voor de 2,5 uur durende begeleiding van de proeverij; het verzorgen van het glaswerk, de decanteerset, koeling voor de wijnen, soepstengels, spuugbakjes en het afvoeren van vuil vaatwerk. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en inclusief de voorrijkosten naar elke locatie in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en exclusief eventuele kosten voor zaalhuur.

Webdiensten - Plus Automatisering