Search

De Kelder van de Coningh

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelmand

Verras uw vrienden, buren, collega’s, familie met een professioneel verzorgde wijnproeverij

Tip: sinds 2020 organiseren we in de zomermaanden zgn. PROEFTUIN – sessies, een wijn & spijs proeverij met een professionele kok in onze tuin in Gieten. Voor meer informatie klik op PROEFTUIN

 

 

Heeft u iets te vieren of wilt u met vrienden, buren of collega’s kennismaken met mooie Oostenrijkse wijnen? De Kelder van de Coningh verzorgt graag een professionele en informatieve wijnproeverij bij u thuis, of op een door u gekozen locatie.

Wijnproeven met familie, vrienden, collega’s of de buurt

Bent u op zoek naar een leuke en ontspannende middag of avond met familie, vrienden, collega’s of de buurt? Overweeg dan een wijnproeverij aan huis of op een door u aangewezen locatie met onze Oostenrijkse kwaliteitswijnen uit Burgenland. Voor velen is Oostenrijk nog een onbekend wijnland en toch komen daar uitstekende kwaliteitswijnen vandaan, met een verrassende, volle smaak. Een wijnproeverij georganiseerd door De Kelder van de Coningh zal daarom voor alle deelnemers niet alleen ontspannend, maar zeker ook verrassend én interessant zijn.

Jan Veldhoen, eigenaar van De Kelder van de Coningh, verzorgt de wijnproeverij zelf

Graag stel ik me even voor: Jan Veldhoen van De Kelder van de Coningh uit Gieten (Drenthe). Importeur van Oostenrijkse wijnen uit Burgenland en Weinviertel (NÖ). Ik kom al bijna 40 jaar in Oostenrijk en weet daardoor inmiddels veel over de wijnen en de wijnmakers uit dit gebied te vertellen. Afhankelijk van uw wensen en ideeën neem ik de deelnemers van de wijnproeverij gedurende 2,5 uur mee op een wijnreis over geuren, smaak en beleving.

Ik vertel iets over het proeven van wijn, de manier om verschillende geuren te benoemen, de smaken en ook over wijn en spijs combinaties. Dit alles doe ik vanuit mijn passie en kennis van Oostenrijkse wijnen.

Wat kunt u verwachten van een wijnproeverij van De Kelder van de Coningh?

Kosten en aantal deelnemers:

De wijnproeverij is gebaseerd op maximaal 18 deelnemers en duurt ca. 2,5 uur en kost € 220. Dat is bij 18 personen nog geen € 12,50 p.p.  Uiteraard zijn meer deelnemers mogelijk en ook kunt u lkiezen voor een proeverij met duurdere wijnen. .

Tijdens de wijnproeverij schenk ik telkens kleine proefhoeveelheden. De wijnproeverij is ook geschikt voor ‘de Bob’ onder de deelnemers,

 

Wat mag u verwachten

U hoeft zelf niets te regelen ten aanzien van de aankoop en (gekoelde) opslag van de wijn. Vooraf bespreken we uw ideeën en wensen; wenst u een proeverij met bijvoorbeeld een variatie in witrosé en rood of bijvoorbeeld alleen verschillende rode wijnen. In principe is alles mogelijk, zelf raad ik rekening te houden met het seizoen.

Graag bespreek ik met u welke verschillende wijnen geproefd gaan worden (kleine proefhoeveelheden per wijn per persoon). Ter afsluiting van de wijnproeverij raad ik vaak aan één of meerdere mooie dessertwijnen te laten proeven. Het wijnbouwgebied Neusiedlersee, waar de meeste van mijn wijnen vandaan komen, is evenals Sauterne en Tockaj wereldberoemd om zijn “Süßes Gold”. Bijna iedere wijnliefhebber en deelnemer aan onze wijnproeverij wordt helemaal blij van deze wijnen, omdat ze een juiste frisheid hebben, niet vervelend zoet zijn en lekker “lang blijven hangen”

Hapjes

Om wijnen goed te kunnen beoordelen is het verstandig om (stok)brood tussendoor te eten. Zelf neem ik altijd soepstengels, daar zit geen gist in, het maakt de mond mooi schoon. Mocht u hapjes, een stokbroodje, etc. wensen, dan kan ik u desgewenst adviseren.

U proeft blind

De deelnemers zullen de wijn “blind proeven” De flessen zijn bedekt met een hoesje, de deelnemers krijgen een A4tje met meerdere wijnbeschrijvingen en men kiest de beschrijving die volgens hen het beste past. De ervaring heeft geleerd dat zelfs “niet-wijndrinkers” in discussie gaan over wat men ruikt, proeft, ervaart aan smaak. Aan het einde van de wijnproeverij wordt degene met de meeste juiste wijnkeuzes tot “Wijnkoning(in)” uitgeroepen en krijgt van mij een flesje wijn mee naar huis.

Glaswerk en ‘de afwas’:

Het glaswerk, spuugbakjes en waterkaraffen neem ik mee. Na afloop neem ik al het glaswerk vuil mee retour. Ik adviseer wel om een eettafel of bar vrij te maken waarop u een tafelkleed legt tegen eventuele kringen.

 

Heeft u interesse in een gezellige en leerzame Oostenrijkse wijnproeverij van De Kelder van de Coningh en smaakt dit naar meer? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

U kunt uw gegevens, het aantal deelnemers en de gewenste datum, tijdstip en locatie mailen naar info@dekeldervandeconingh.nl of bellen naar 0653898284.

 

Graag wil ik ook u verrassen met mooie wijnen uit Oostenrijk,

Jan Veldhoen – wijnimporteur met pure passie

 

* In de aanvangsprijs voor de proeverij zijn begrepen: de kosten van de door de Kelder van de Coningh voorgestelde proefwijnen voor maximaal 18 personen; de kosten voor de 2,5 uur durende begeleiding van de proeverij; het verzorgen van het glaswerk, de decanteerset, koeling voor de wijnen, soepstengels, spuugbakjes en het afvoeren van vuil vaatwerk. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en inclusief de voorrijkosten naar elke locatie in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en exclusief eventuele kosten voor zaalhuur.

De Kelder van de Coningh

tijdelijk kantoorhoudende:
Knoppertkamp 59
8014CG Zwolle

T : +31 653 89 82 84
E : info@dekeldervandeconingh.nl

KvK : 63034425
Rabobank : NL38RABO 0302 6671 13
BTW : NL001124348B78
Alle prijzen zijn inclusief BTW

ideal
visa
mastercard
maestro
vpay
mistercash

Webdiensten – Plus Automatisering